Sikerek a nehéz időkben is

Sikerek a nehéz időkben is

Napjainkban a koronavírus-járvány miatti viszontagságos körülmények között ritkán hallani sikeres piaci eredményekről. A Delta-Truck cég­csoport vezetése azonban egy­ér­tel­mű­en sikerként könyveli el, hogy az idei év első háromnegyedében számottevően tudta növelni a Ford Trucks te­her­gépjárművek ma­gyar­or­szá­gi piaci részesedését. Ezenkívül a Delta-Truck által képviselt pótkocsimárkák is jól teljesítettek, valamint jelentősen nőtt az igény a járműbérlés iránt.

Akárcsak az összes nagy haszonjárműgyártó, úgy a Ford Trucks működésére is jelentős hatással volt a koronavírus-járvány miatt világszerte kialakult helyzet. Hirtelen a Ford Trucks tehergépkocsik iránt is megcsappant a kereslet, de Törökországban viszonylag hamar erősödésnek indult a piac, így az ott működő gyárat csak egészen rövid időre kellett leállítani. Ugyanakkor a vállalat logisztikai, vagyis ellátási és elosztási rendszere folyamatosan működésben maradt az általános biztonsági intézkedések betartása mellett. A távolságtartáson és a szigorú higiéniai módszereken túlmenően az irodai alkalmazottak fele otthon végezte a munkáját, míg a bent dolgozók gyáron belüli mozgását vonalkódos rendszerrel ellenőrizték. Alternatív tevékenységként pedig a gyár megkezdte plexivel ellátott arcvédő eszközök termelését az egészségügy számára. A Ford Trucks hálózata is kiválóan helytállt a legturbulensebb időszakban is, hiszen folyamatosan rugalmas és hatékony támogatást nyújtva segítette az ügyfelek üzletmenetét.

 

Erősödik a Ford Trucks

Ennek a kiterjedt és jól szervezett hálózatnak a részeként a Delta-Truck Kft. is mindvégig változatlan nyitvatartási idővel állt ügyfelei rendelkezésére, természetesen az összes bevett biztonsági intézkedés mellett. Ezek között még az ózonos fülkefertőtlenítés is szerepelt. A piaci reakcióit illetően megfigyelhető volt, hogy az általános gazdasági bizonytalanság hatására az üzemeltetők a kedvezőbb ár/érték arányú megoldásokat részesítették előnyben. Ennek eredményeként a Ford Trucks márkának az erőteljes visszaesést mutató piaci környezetben is növekedett a részesedése. Így az idei év első tíz hónapjában 4,5 százalékos részt foglalt el a piacon a tavalyi esztendő ugyanezen időszakának 3,7 százalékos értékével szemben. A Delta-Truck Kft. vezetésének várakozásai szerint az év végére a több mint negyven százalékkal visszaeső, vagyis nagyjából 2700 új nehéz-tehergépjármű forgalomba helyezését eredményező piacon a Ford Trucks márka akár öt százalék fölé is növelheti a részarányát. Ehhez a cég új kampánya is hozzájárulhat majd, amely az after sales irányából nyújt még erősebb támogatást az ügyfeleknek. Emellett a járműbérlés iránt növekvő igény is javította a Delta-Truck cégcsoport üzletmenetét.

Átrendeződés a pótkocsik piacán

A Delta-Truck Kft. a Ford Trucks tehergépjárművek mellett a Benalu, a Kögel, a Lamberet és a Mega pótkocsik magyarországi hivatalos importőreként is tevékenykedik. Ezzel az igen széles kínálatot nyújtó termékportfólióval a cég sikeresen megtartotta összesített részesedését a hazai pótkocsipiacon, amely szintén közel a felére csökkent idén a tavalyi év hasonló időszakához képest. A fuvarpiaci változásokat követve a függönyponyvás kivitelek rovására nőtt a speciálisabb, különösen a hűtős pótkocsik részaránya a piacon. Akárcsak a járműbérlésé a lízinggel szemben, hiszen ez egy hatékony eszköz az ügyfeleknek működési kockázataik mérsékléséhez ebben a bizonytalan gazdasági környezetben. A Delta-Truck tehát több tekintetben is sikereket tud felmutatni az idei év nehézségei közepette.

Nincs Eredmény
Keresés