Igényes igáslovak

Igényes igáslovak

Két évvel ezelőtt próbaképpen beszerzett egy Ford Trucks F-Max nyerges vontatót az Unitranscoop Kft., ma pedig a kedvező tapasztalatok hatására már hat ilyen jármű dolgozik a flottában. Méghozzá tartályos, illetve silós félpótkocsikkal, és olykor négykezes járatban, ami az átlagosnál nagyobb igénybevételt jelent. Joó Tamás, a cég logisztikai vezetője készségesen számolt be az üzemeltetés részleteiről.


Közel harmincéves szakmai múltra tekint vissza a családi vállalkozásként indult győrújbaráti Unitranscoop Kft., amely ma már cégcsoporttá bővülve az Illés Holding Zrt. tagjaként működik. Az Unitranscoop cégcsoport egyrészt mélyépítéssel és útépítéssel, másrészt nemzetközi és belföldi közúti fuvarozással foglalkozik. Utóbbi tevékenységet 150 nyerges szerelvénnyel végzi, amelyek jelentős része tartályos, illetve silós alkalmazásban élelmiszeripari anyagokat, például cukrot szállít. A flottában jelenleg hat Ford Trucks F-Max nyerges vontató teljesít szolgálatot, a legidősebb kétéves, a legfiatalabb pedig három hónapos. Ezek Győr ötszáz kilométeres körzetében tartályos és silós félpótkocsikkal közlekedve évente 120-130 ezer kilométert tesznek meg.

Gyorsan bizonyított az F-Max

„Megjelenése után szerettük volna kipróbálni a Ford Trucks F-Max típust, mert kecsegtetőnek tűnt, amit a szaksajtóban olvastunk róla, kedvező ár-érték arányt képviselt, valamint vonzó műszaki paramétereket mutatott. Ráadásul éppen akkoriban nyitottunk a nemzetközi fuvarozás irányába, ezért nagy előnyt jelentett számunkra, hogy a Delta-Truck Kft. gyorsan és rugalmasan ki tudta szolgálni az igényeinket” – kezdte Joó Tamás. „Először két tesztjárművet hoztunk el Szigetszentmiklósról, köztük egy ADR-es kivitelűt, amelyek olyannyira meggyőzően üzemeltek, hogy megvettük mindkettőt. Majd a későbbiekben beszereztünk további négy F-Max vontatót is. Elsősorban a megbízhatóságukat emelném ki, ugyanis az eddig összességében futott több százezer kilométeren nem fordultak elő műszaki problémák ezekkel a gépkocsikkal. Még azzal sem, amelyikkel egy házaspár négykezes járatban havi húszezer kilométert tett meg, minimális karbantartásigény mellett. Ezenkívül az üzemanyag-fogyasztásukkal is elégedettek vagyunk” – tette hozzá a logisztikai vezető.

Sofőrbarát fülke

„Mindemellett a gépkocsivezető munkatársaink is elismerően vélekednek az F-Max típusról. Szeretik a közúti viselkedését, a menetteljesítményét, valamint a motor és a sebességváltó jó összhangját, aminek köszönhetően még rakottan is szépen dolgozik a hajtáslánc. Továbbá dicsérik a fülke tágas és jól kitalált belsőterét” – magyarázta Joó Tamás.

Stabil háttér

„A hároméves konstrukció keretében kiterjesztett garanciával beszerzett F-Max vontatóinkat alapvetően a Delta-Truck Kft. műhelyében szervizeltetjük, amelynek hozzáállásával és kiszolgálásával is jók a tapasztalataink. Ezenkívül számunkra nagyon fontos, hogy az értékesítők ne csak szóban akarják teljesíteni az igényeinket, hanem tettekben is, és ez kiválóan megvalósul a Delta-Truck Kft. esetében. A szerviz és az értékesítés oldaláról is megfelelő támogatást kapunk” – összegezte a logisztikai vezető.

Nincs Eredmény
Keresés